'Sommige Windows 10 Pro-licenties per ongeluk gedeactiveerd' 2018-11-09T16:04:13

Upgrade voor virtual reality-rugzak Zotac

DupeGuru

'Sommige Windows 10 Pro-licenties per ongeluk gedeactiveerd'

'Sommige Windows 10 Pro-licenties per ongeluk gedeactiveerd'

Verscheidene Windows 10-gebruikers merken op dat hun legitieme Windows 10 Pro-licenties van de ene op de andere dag zijn gedeactiveerd. Ze krijgen een melding in beeld dat ze Windows moeten activeren, ook al hebben ze dat in het verleden al gedaan.

"We kunnen Windows niet activeren omdat je geen legitieme licentie of productcode hebt", zo leest de foutmelding. Microsoft is inmiddels op de hoogte van het probleem, dat aan hun kant ligt. Op Reddit zijn al veel klachten verzameld, van gebruikers wereldwijd.

Gaat vanzelf over

Binnen de komende 24 uur zou het euvel verholpen moeten zijn, gebruikers hoeven zelf niets te doen. Ze kunnen Windows gewoon blijven gebruiken zoals normaal. De bug volgt op problemen met de Windows oktober-update. Microsoft heeft het er maar druk mee.

Overigens kun je een niet-geativeerde versie van Windows 10 grotendeels gewoon blijven gebruiken, met slechts kleine beperkingen. Zo kun je niet de bureaubladachtergrond aanpassen, en krijg je regelmatig meldingen van Microsoft om toch tot activatie over te gaan.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord