'Sommige Windows 10 Pro-licenties per ongeluk gedeactiveerd'

© CIDimport

'Sommige Windows 10 Pro-licenties per ongeluk gedeactiveerd'

Geplaatst: 9 november 2018 - 14:03

Aangepast: 29 augustus 2022 - 18:08

Redactie ID.nl

Verscheidene Windows 10-gebruikers merken op dat hun legitieme Windows 10 Pro-licenties van de ene op de andere dag zijn gedeactiveerd. Ze krijgen een melding in beeld dat ze Windows moeten activeren, ook al hebben ze dat in het verleden al gedaan.

"We kunnen Windows niet activeren omdat je geen legitieme licentie of productcode hebt", zo leest de foutmelding. Microsoft is inmiddels op de hoogte van het probleem, dat aan hun kant ligt. Op Reddit zijn al veel klachten verzameld, van gebruikers wereldwijd.

Gaat vanzelf over

Binnen de komende 24 uur zou het euvel verholpen moeten zijn, gebruikers hoeven zelf niets te doen. Ze kunnen Windows gewoon blijven gebruiken zoals normaal. De bug volgt op problemen met de Windows oktober-update. Microsoft heeft het er maar druk mee.

Overigens kun je een niet-geativeerde versie van Windows 10 grotendeels gewoon blijven gebruiken, met slechts kleine beperkingen. Zo kun je niet de bureaubladachtergrond aanpassen, en krijg je regelmatig meldingen van Microsoft om toch tot activatie over te gaan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten