Songfestival-sites gehackt door homohaters

© CIDimport

Songfestival-sites gehackt door homohaters

Geplaatst: 17 mei 2012 - 12:47

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:45

Redactie ID.nl

Homohaters uit Azerbeidzjan hebben vandaag, op de internationale dag ter bestrijding van homofobie, verschillende songfestival-websites gehackt en daar homofobe teksten op gezet.

Onder de gehackte websites waren de officiële Eurosongfestival website uit Azerbeidzjan (eurovision.az) en een populaire fansite genaamd esctoday.com. De fansite is momenteel offline en linkt naar de Facebook-pagina.

Songfestival-sites gehackt door homohaters-16252699

© CIDimport

Beeld nadat de site gehackt was

Homofobe leuzen op Songfestivalsites

De hackers noemen zich de Azerbaijan Cyber Warriors en plaatsten teksten als:

"Wat brengt homo`s naar Azerbeidzjan? Wat gebeurt er met Azerbeidjaanse families na gay pride? Er is geen plaats voor immorele homo’s in Azerbeidzjan, ga weg! Er is geen plek voor homo’s die op dieren lijken in Azerbeidzjan. Er is geen plek voor de duivel in ons land, we verven blauw tot rood bloed."

12 jaar Songfestival-materiaal verloren

De website Esctoday bestaat al meer dan 12 jaar en is door de hack alle data kwijtgeraakt. Op hun Facebook-pagina laten ze weten dat ze zeker terug komen. De hack valt niet geheel toevallig op 17 mei, de internationale dag tegen de homofobie. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft namelijk op 17 mei 1990 homoseksualiteit geschrapt van de lijst van geestesziekten.

[Via: RTLBoulevard]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten