Sony Ericsson groenste elektronicamerk

© CIDimport

Sony Ericsson groenste elektronicamerk

Geplaatst: 25 juni 2008 - 06:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 18:25

Redactie ID.nl

Greenpeace brengt vandaag de vernieuwde groene kwartaalranglijst voor elektronicamerken uit. De eisen voor chemicaliënbeleid, inzameling en recycling zijn aangescherpt en de CO2-uitstoot bij productie en gebruik van elektronica weegt nu ook mee: de elektronica-industrie veroorzaakt inmiddels meer uitstoot dan de luchtvaart. Sony Ericsson staat nu aan kop van de ranglijst.

Greenpeace brengt vandaag de vernieuwde groene kwartaalranglijst voor elektronicamerken uit. De eisen voor chemicaliënbeleid, inzameling en recycling zijn aangescherpt en de CO2-uitstoot bij productie en gebruik van elektronica weegt nu ook mee: de elektronica-industrie veroorzaakt inmiddels meer uitstoot dan de luchtvaart. Sony Ericsson staat nu aan kop van de ranglijst. Hekkensluiter is nog steeds Nintendo met nog net geen één. Het Nederlandse Philips blijft laag staan.

Voormalige koplopers Samsung en Toshiba zijn gezakt op de lijst, omdat ze niet goed scoren op de aangescherpte criteria voor inzameling, recycling en gevaarlijke stoffen. Na PVC en broom moeten de bedrijven nog meer giftige stoffen gaan uitbannen. Weekmakers, die vaak worden toegevoegd aan het plastic in kabels, en beryllium en antimoon die onder meer in de printplaten te vinden zijn. Op het gebied van inzameling en recycling moeten de bedrijven nu publiceren hoeveel gerecyclede plastics in nieuwe apparaten worden verwerkt.

Hieronder ziet u de complete ranglijst:

1. Sony Ericsson
2. Sony
3. Nokia
4. Samsung
5. Dell
6. Toshiba
7. Acer
7. Panasonic
9. Motorola
9. HP
11. Apple
12. Sharp
13. Lenovo
14. Philips
15. FSC
16. LGE
17. Microsoft
18. Nintendo

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten