"Sony gehackt met gegevens eigen systeembeheerder" 2014-12-19T14:14:36

Review: Inno3D Printer M1

OneNote 4 - een Note delen

"Sony gehackt met gegevens eigen systeembeheerder"

Gestolen wachtwoord is de sleutel

"Sony gehackt met gegevens eigen systeembeheerder"

Sony is gehackt met de wachtwoordgegevens van een eigen systeembeheerder. Dit melden Amerikaanse onderzoekers die hiermee twijfelen aan de betrokkenheid van Noord - Korea. Volgens CNN zal het Witte Huis vandaag nog uitspraak doen over de hele zaak en wijst het waarschijnlijk Noord - Korea aan als de schuldige.

In het artikel van CNN komt naar voren dat officials van de overheid nog steeds denken dat de aanval uit Noord – Korea afkomstig is en dat er ‘digitale voetsporen’ leiden naar Noord – Koreaanse betrokkenheid. Zij zijn van mening dat het een veelgebruikte tactiek is bij hackers om sporen achter te laten die suggereren dat er van binnenuit is geopereerd. Ook halen zij aan dat de aanval veel overeenkomsten heeft met een soortgelijke hack bij Zuid – Koreaanse banken vorig jaar. Bovendien was de codering van de hack in het Koreaans.
 

Ingrijpen van de Amerikanen

Mocht het Witte Huis Noord – Korea aanwijzen als de ‘verantwoordelijke’ voor de hack, dan zou dit een aantal gevolgen met zich mee kunnen brengen. Zo vertelt een official van de Amerikaanse overheid dat het vooral op economisch gebied harde maatregelen kan nemen tegen Noord – Korea. Zo zou een mogelijk gevolg kunnen zijn dat de Verenigde Staten alle Chinese banken op de vingers tikt die handelen met Pyongyang.  Eerder deden ze dit al bij Iran en in mindere mate bij Rusland.

Eerder deze week werd al bekend dat bioscopen de film The Interview weren uit angst voor repercussies van de hackersgroep.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord