Sony komt met buigbaar scherm

© CIDimport

Sony komt met buigbaar scherm

Geplaatst: 25 mei 2007 - 08:05

Aangepast: 27 augustus 2022 - 21:38

Redactie ID.nl

Televisie kijken wordt in de toekomst steeds 'flexibeler'. Sony demonstreert een nieuw type kleurenscherm dat gemakkelijk kan worden gebogen. Al sinds een paar jaar investeren de elektronicafabrikanten veel geld en tijd in de ontwikkeling van schermen die gebruik maken van OLED: Organic Light Emitting Diodes.

Televisie kijken wordt in de toekomst steeds 'flexibeler'. Sony demonstreert een nieuw type kleurenscherm dat gemakkelijk kan worden gebogen.

Al sinds een paar jaar investeren de elektronicafabrikanten veel geld en tijd in de ontwikkeling van schermen die gebruik maken van OLED: Organic Light Emitting Diodes. Hierdoor wordt het mogelijk om flinterdunne schermpjes te maken die ook nog eens zeer weinig energie nodig hebben.
Sony liet onlangs het nieuwste prototype zien dat dankzij het gebruik van plastic in plaats van glas ook nog eens gemakkelijk kan worden gebogen. Het 2,5 inch schermpje weegt bovendien slechts 1,5 gram.
Producten die gebruik maken van deze nieuwe ontwikkeling bestaan nog niet maar de kans bestaat dat u in de toekomst uw tv gewoon kunt oprollen en in uw tas kunt meenemen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten