Sony komt met 's werelds kleinste Full HD camcorder 2013-11-04T17:36:48

Recyclen oude mobieltjes nog in kinderschoenen

OpenID: uw passe-partout voor internet

Sony komt met 's werelds kleinste Full HD camcorder

Sony komt met 's werelds kleinste Full HD camcorder

We hebben hem net zelf in handen gehad en het klopt: de Sony Handycam HDR-TG3E is érg klein - net iets groter dan een gemiddelde mobiele telefoon.

We hebben hem net zelf in handen gehad en het klopt: de Sony Handycam HDR-TG3E is érg klein - net iets groter dan een gemiddelde mobiele telefoon. Volgens Sony is het zelfs de kleinste en lichtste Full HD camcorder ter wereld.

Onder het titanium (krasbestendig én 40% lichter dan staal) jasje huist een ClearVid CMOS sensor, een opnameresolutie van 1920x1080i, 5.1kanaals surround-geluid en veel leuke technologie. Face Detection bijvoorbeeld, dat automatisch scherpstelt op maximaal acht gezichten. Na het filmen zijn scènes eenvoudig terug te vinden via de Visual Index, Film Roll Index en Face Index. Met Face Index kan gezocht worden naar bepaalde beelden van de scène en gezichten die in de scène voorkomen. Daarnaast is de HDR-TG3E uitgerust met een automatische zoommicrofoon die zich richt op de onderwerpen in beeld. En de accuduur? Die ligt op 2 uur filmen. Uiteraard wordt HDMI ondersteund. Een HDMI-kabeltje om de camera met de televisie te verbinden zit er helaas niet bij; dat zult u nog apart moeten aanschaffen.

Wat er wel bij zit zijn een een 4GB Memory Stick Pro Duo en een Handycam Station, waarmee u het opgeslagen materiaal met één druk op de knop met behulp van een pc op dvd te branden.

Tot eind juli krijgen kopers van deze camera (die in mei verwacht wordt) bovendien een VRD-MC5 dvdbrander gratis. Hiermee zijn Full HD films (in AVCHD) direct op dvd te branden zonder tussenkomst van een pc en in Full HD af te spelen via een bluray speler of PlayStation 3.

Tenslotte de hamvraag: kost dat nou? € 899,-, maar wie geen interesse in de brander heeft krijgt 100 euro retour.

UPDATE: Over dat Full HD is overigens niet iedereen het eens: de camera heeft een opnameresolutie van 1920x1080i, een formaat dat wel vaker Full HD wordt genoemd maar dat eigenlijk niet is. Pas bij een resolutie van 1920x1080p is officieel sprake van Full HD. Maar anderen zeggen weer dat je in dit geval wel van Full HD kan spreken omdat de camera opneemt 1920x1080i op 50 Hz wat min of meer overeenkomt met 1080p op 25 Hz (PAL, Full HD).


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord