'Sony komt met Xperia Z5 met 4k-beeldscherm'

© CIDimport

'Sony komt met Xperia Z5 met 4k-beeldscherm'

Geplaatst: 27 augustus 2015 - 09:14

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:56

Redactie ID.nl

Sony komt volgende week met een smartphone met een 4K-scherm, als we de geruchten in ieder geval mogen geloven. Een Facebook-account plaatste de specificaties van de nieuwe Xperia Z5, die een resolutie heeft van 3840 X 2160 pixels.

De telefoon zou volgende week worden aangekondigd tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Overigens moeten er wel vraagtekens worden geplaatst bij het gerucht: Het komt van een Facebook-account genaamd Sony Georgia, waar nog nooit eerder nieuws over Sony uitlekte.

Speculatie

Toch is het niet ondenkbaar dat Sony volgende week met een nieuw toestel komt: De IFA-beurs is altijd de plek geweest waar Sony zijn nieuwe Xperia-toestellen liet zien. Ook wordt er al tijden gespeculeerd dat er een 4K-telefoon aan zit te komen.

Virtual reality

Een 4K-resolutie in een telefoon is in het eerste opzicht niet erg handig. Het is duurder om te maken, en is zwaarder voor de processor en de accu. Met het blote oog is er echter amper verschil te zien met een full hd-scherm. Toch is 4K handig in voor virtual reality, waarbij je een scherm vlak voor je ogen hebt. Daarbij is een hogere resolutie wel nodig, omdat full-HD-beeld op dit moment nog erg korrelig is.

Camera

Als de geruchten van Sony Georgia kloppen, heeft het toestel ook een 23 megapixel-camera en een 5,2" -scherm. Wij gaan volgende week in ieder geval even langs op de stand van Sony om te kijken of zo'n telefoon er echt komt!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten