Sony laat eigen producten crowdfunden met First Flight

© CIDimport

Sony laat eigen producten crowdfunden met First Flight

Geplaatst: 1 juli 2015 - 06:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:20

Redactie ID.nl

Sony is in thuisland Japan een eigen crowdfundingsite gestart in de stijl van Kickstarter en Indiegogo, met de naam First Flight. Medewerkers van het bedrijf kunnen er hun droomproducten op presenteren.

Geïnteresseerden kunnen er al in een vroeg stadium geld tegenaan smijten. Wordt het doelbedrag bereikt, dan gaat het product in productie en krijgen investeerders er eentje thuisgestuurd.

Gadgets

Momenteel zijn er drie producten te vinden op de site. De FES Watch is een horloge met een scherm van e-ink, dat eerder al zijn financiering vond op een externe crowdfundingsite. Ook de zogenaamde 'MESH Creative DIY toolkit is er te vinden. De functies van deze gadget zijn zelf in te stellen via bijbehorende software, die van 'iedereen een uitvinder' moet maken.

Een slimme afstandsbediening met de naam Huis moet zijn financiering nog rond krijgen. Ook deze heeft een scherm van e-ink en de knoppen zijn zelf te bepalen, alsook de functies die ze hebben in een slim huishouden.

Innovatie

Bij First Flight staat innovatie voorop en Sony hoopt dan ook dat de creativiteit binnen het bedrijf hier zijn vrije loop kan gaan. Vooralsnog kunnen alleen inwoners van Japan helpen met het financieren van producten.

Onbekend is nog of er ook een internationale versie komt.

Sony laat eigen producten crowdfunden met First Flight -15797166

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten