Sony OLED-televisies in 2009 in Europa te koop 2013-11-04T17:30:21

De Grote Digitale Schoonmaak

Binnenkort Spore - The Movie?

Sony OLED-televisies in 2009 in Europa te koop

Sony OLED-televisies in 2009 in Europa te koop

Als alles volgens verwachting gaat dan kunnen Europese consumenten volgend jaar een ultradunne OLED-televisie van Sony kopen. OLED-tv's maken gebruik van organische, lichtgevende diodes. Hierdoor zijn de tv's platter, gebruiken ze minder energie en bieden ze intensere kleuren dan LCD- en plasmatelevisies.

Als alles volgens verwachting gaat dan kunnen Europese consumenten volgend jaar een ultradunne OLED-televisie van Sony kopen.

OLED-tv's maken gebruik van organische, lichtgevende diodes. Hierdoor zijn de tv's platter, gebruiken ze minder energie en bieden ze intensere kleuren dan LCD- en plasmatelevisies.

Sony bracht zijn eerste OLED-tv vorig jaar in Japan op de markt. De VS was begin dit jaar aan de beurt. Europese consumenten moeten tot 2009 wachten voordat ze een ultradunne OLED-tv kunnen kopen. Sony's 11-inch OLED-tv heeft in Japan een verkoopprijs van 200.000 yen (1.230 euro). Europa en de VS zijn voor Sony de grootste afzetmarkten voor LCD-tv's.

Analisten verwachten dat er in 2009 wereldwijd rond de 200.000 OLED-tv's worden verkocht. In 2012 zal dit aantal gegroeid zijn naar 2,8 miljoen televisies.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord