Sony schikt met hacker GeoHot

© CIDimport

Sony schikt met hacker GeoHot

Geplaatst: 13 april 2011 - 07:55

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:34

Redactie ID.nl

Sony heeft een schikking getroffen in de rechtszaak die Sony voert tegen George Hotz.

Sony heeft een schikking getroffen in de rechtszaak die Sony voert tegen George Hotz. Sony stopt de rechszaak tegen Hotz op voorwaarde dat hij zich nooit meer met de Playstation of andere Sony producten zal bezighouden.

Hotz was de eerste die Playstation 3 wist de kraken. Via de kraak van Hotz kregen PS3-gebruikers de volledige controle over hun spelcomputer, wat het bijvoorbeeld mogelijk maakt om illegale videos af te spelen. Sony won de rechtszaak die het bedrijf had aangespannen tegen de hacker.

Zowel Hotz als Sony zijn tevreden met deze oplossing. Het gaat Sony om de bescherming van hun intellectuele eigendommen. Hotz stelt dat het nooit zijn bedoeling is geweest om moeilijkheden te veroorzaken of om piraterij makkelijker te maken.

Of de schikking ook de hack-groep Anonymous zal weerhouden om Sony dwars te zitten zoals laatst met de aanval op het Playstation Network, valt nog maar te bezien. De groep liet weten dat het feit dat de juridische strijd tussen Sony en George Hotz  is beslecht, niet automatisch betekent dat Anonymous zich daarbij neerlegt. Zij vinden dat Sony in de zaak onterecht persoonlijke informatie heeft verzameld. Zo zou Sony de website YouTube hebben gedwongen om de ip-adressen te geven van iedereen die de filmpjes van de Playstation-hack hebben bekeken.

Anonymous heeft aangegeven op 16 april de straten op te gaan om te protesteren tegen Sony.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten