Sony traint octopus om onderwaterfoto's te maken

© CIDimport

Sony traint octopus om onderwaterfoto's te maken

Geplaatst: 17 april 2015 - 06:07

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:46

Redactie ID.nl

Say cheese! Sony heeft een octopus aangeleerd om zelf foto's te maken van zijn bezoekers. Het weekdier wist na drie pogingen al hoe de camera werkte.

Het toestel in kwestie is Sony's Cyber-shot DSC TX30, een nieuw waterdicht fototoestel. Het trainen van 'octograaf' Rambo is dan ook voornamelijk een promotiestunt.

De camera zit goed vast en dat is niet voor niets: eerder dit jaar gooiden onderzoekers een GoPro-camera in een octopus-aquarium, waar de actiecamera direct werd aangezien voor een lekker tussendoortje.

Vechten

Ook Rambo had het eerst niet zo op de camera en probeerde er eerst nog mee te vechten, zo legt zijn trainer uit aan Adweek. In het begin zijn er dan ook wel een paar camera's gesneuveld. Toch een duur grapje, want de Cyber-shot DSC TX30 kost zo'n 500 euro.

Bezoekers van het Sea Life Aquarium in Nieuw-Zeeland kunnen nu een foto van zichzelf door Rambo laten maken. Daar is wel wat geduld voor nodig, want octopussen hebben een korte aandachtsspanne en zoeken telkens iets nieuws om mee te spelen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten