Sony's antwoord op Google Glass is SmartEyeglass

© CIDimport

Sony's antwoord op Google Glass is SmartEyeglass

Geplaatst: 19 september 2014 - 06:22

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:39

Redactie ID.nl

Sony is begonnen met het aanbieden van ontwikkelingssoftware voor diens Google Glass-concurrent SmartEyeglass. Deze bril projecteert informatie in groene letters over de echte wereld heen, alsof je jezelf in The Matrix waant.

Het is een wezenlijk verschil met Google's Glass-bril, die informatie aanlevert op een vierkant schermpje in je ooghoek. Bij SmartEyeglass zweeft alle informatie in je gezichtsveld. Deze overlappingstechniek wordt ook wel augmented reality genoemd.

Zo kan de bril routes tonen, gezichten herkennen, informatie over bezienswaardigheden projecteren en je kunt er ook foto's mee maken. Onder meer inkomende notificaties en navigeren gaat via een gekoppelde Android-telefoon, daar waar Google Glass zijn eigen apps kan draaien.

Draadje

De bril is te besturen met een aanrakingsgevoelige sensor, die in een apart omhulsel zit dat ook dienst doet als batterij. Via een draadje zit deze vastgekoppeld aan de bril. Op het kastje zit ook een sluiterknop voor het maken van foto's.

Sony hoopt de eerste hardware naar ontwikkelaars te verschepen in maart van 2015. Het duurt dus nog wel een poosje voor de bril voor de gemiddelde consument te koop is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten