Spamoverlast februari veroorzaakt door Valentijn

© CIDimport

Spamoverlast februari veroorzaakt door Valentijn

Geplaatst: 7 maart 2007 - 08:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:31

Redactie ID.nl

Webbeveiliger MessageLabs blikt even terug op wat er qua malware gebeurde, afgelopen maand. Helaas: de spamniveaus stegen in februari voor de vijfde opeenvolgende maand: 77,8 procent van alle e-mailverkeer was spam. De toename wordt verklaard door de voorspelbare golf van berichten die te maken hadden met Valentijnsdag.

Spamoverlast februari veroorzaakt door Valentijn

Webbeveiliger MessageLabs blikt even terug op wat er qua malware gebeurde, afgelopen maand. Helaas: de spamniveaus stegen in februari voor de vijfde opeenvolgende maand: 77,8 procent van alle e-mailverkeer was spam.

De toename wordt verklaard door de voorspelbare golf van berichten die te maken hadden met Valentijnsdag. Februari kende bovendien een stijging van het aantal seizoengebonden hijacking-aanvallen, zoals de malware 'For My Valentine', met bijlagen zoals 'Greetings Card.exe'. MessageLabs noteerde ook meer nieuwe malware: 43,9 procent van alle malware die in februari werd onderschept was van een nieuw type. Dit wijst erop dat de schrijvers van malware nieuwe inspanningen doen en dat misschien nieuwe malware-distributeurs op de markt verschijnen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten