SpamSoldier Android botnet actief via sms

© CIDimport

SpamSoldier Android botnet actief via sms

Geplaatst: 20 december 2012 - 06:58

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:02

Redactie ID.nl

Het botnet SpamSoldier valt Android-gebruikers in de VS en Verenigd Koninkrijk lastig via sms-jes waarmee het gebruikers verleidt om te klikken op links naar een gratis game of kadobon.

De gebruiker krijgt bijvoorbeeld een uitnodiging om een spelletje als Angry Birds of Grand Theft Auto te downloaden maar in werkelijkheid wordt er malware geïnstalleerd. Daarbij wordt het slachtoffer gevraagd om toestemming te verlenen om apps van onbekende bronnen te installeren. De malware maakt contact met de server van de cybercriminelen en stuurt een lijst van 100 telefoonnummers waarnaar sms-jes worden verstuurd. Daarna volgt een nieuwe batch van 100 telefoonnummers. De gebruiker kan niet zien dat de sms-jes worden verstuurd en antwoorden op de sms-jes worden ook onderschept zodat de gebruiker er geen erg in heeft dat dit allemaal op de achtergrond speelt.

Eind november was de spambot goed voor zo’n half miljoen sms-berichten per dag. De malware is nog niet gevonden in de officiële app stores maar bevindt zich wel in app stores van derden. Cloudmark vond tien apps met SpamSoldier, de apps worden gehost door een server in Hong Kong.

[Via: PCM]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten