Spartan alleen naar Windows 10

© CIDimport

Spartan alleen naar Windows 10

Geplaatst: 3 april 2015 - 07:11

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:52

Redactie ID.nl

Windows 10 is voorlopig het enige besturingssysteem dat gebruik gaat maken van Windows’ nieuwe browser Project Spartan. Dat maakten de ontwikkelaars bekend tijdens een vragenuurtje op Twitter.

De eerste testversie van Project Spartan is vanaf deze week te downloaden. Het doel van deze nieuwe browser is dat het Internet Explorer moet gaan vervangen. Het ontwikkelingsteam van Spartan meldde dat de browser fijner moet zijn in gebruik en dat het niet zo virusgevoelig moet zijn als Internet Explorer.

Alleen Windows 10

In de zomer wordt de definitieve versie van Spartan beschikbaar gesteld voor tablets, smartphones, laptops en pc’s. Door de gestelde vragen kwam er ook naar voren dat er geen plannen zijn om Spartan aan te bieden voor iOS- en Android-besturingssystemen. Microsoft richt zich vooralsnog alleen maar op Windows 10.

Internet Explorer

Als je Spartan installeert, zit daar ook Internet Explorer bij. Toch hoef je niet te schrikken, want Internet Explorer wordt alleen maar geïnstalleerd en is niet zichtbaar zijn op je taakbalk of bureaublad. Als mensen er wel nog steeds gebruik van willen maken, kunnen ze dat doen door de browser te vinden in programma’s.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten