Speciaal voor ouderen: de nieuwe SimPC

© CIDimport

Speciaal voor ouderen: de nieuwe SimPC

Geplaatst: 16 juni 2010 - 10:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 11:38

Redactie ID.nl

Vandaag was Computer Idee bij het bedrijf SimPC, wat een gelijknamige computer maakt, speciaal voor ouderen. In augustus komt een nieuwe vorm van dit fenomeen op de markt: een echte pc met aanraakscherm, zoals we al kennen van Asus, HP en Medion.Met die laatste partij (Medion) wordt samengewerkt om het scherm te maken. SimPC maakt voor dit scherm de software. Deze software is uiterst gebruiksvriendelijk. Alle functies zijn handig te vinden onder een paar grote knoppen. Voorgelezen mailtjesZo vindt u onder de knop Communicatie de mogelijkheden om te bellen (via Skype) of beeldbellen (ook via Skype). Ook e-mailen behoort tot de mogelijkheid. Kunt het allemaal niet goed meer lezen, dan wordt u e-mail zelfs voorgelezen.Voorgelezen nieuws Bij het browsen op internet wordt u ook geholpen: u kunt de letters groter of kleiner maken naar gewenst en een voorleesfunctie komt hier ook in, als de website die niet al zelf heeft. De artikelen van De Telegraaf kunnen al via de site worden voorgelezen, om maar iets te noemen.Aanraakscherm Deze SimPC is geheel via het aanraakscherm te bedienen. Een groot toetsenbord is op te roepen om mee te typen als u dat wilt. U krijgt er wel gewoon een toetsenbord en muis bij en een soort stift om het scherm mee te bedienen als u liever niet met de vingers het scherm aanraakt. Verder is de SimPC erg veilig: volledig virusvrij en spamvrij. De software wordt gewoon SimPC zelf onderhouden, u heeft er geen omkijken naar. Hebt u toch ergens problemen mee, dan kunt u dag en nacht en ook in het weekend bellen met de servicebalie van SimPC. Daar wordt u heel persoonlijk geholpen met uw probleem, zonder dat u eerst van het kastje naar de muur wordt gestuurd.Wij zijn in ieder geval al enthousiast over deze aanraakcomputer. Kijkt u maar eens op www.simpc.nl voor meer informatie. De nieuwe Sim Touch staat hier nog niet bij, maar zoals vermeld: die komt in augustus. Maar, de huidige SimTop (een laptop) is wel beschikbaar, inclusief installatie bij u thuis op een door gewenst tijdstip, en uitleg over hoe alles moet en eventueel het regelen van een internetverbinding. Want u hebt wel internet nodig om deze pc te gebruiken. 

Vandaag was Computer Idee bij het bedrijf SimPC, wat een gelijknamige computer maakt, speciaal voor ouderen. In augustus komt een nieuwe vorm van dit fenomeen op de markt: een echte pc met aanraakscherm, zoals we al kennen van Asus, HP en Medion.

Met die laatste partij (Medion) wordt samengewerkt om het scherm te maken. SimPC maakt voor dit scherm de software. Deze software is uiterst gebruiksvriendelijk. Alle functies zijn handig te vinden onder een paar grote knoppen.

Voorgelezen mailtjes

Zo vindt u onder de knop Communicatie de mogelijkheden om te bellen (via Skype) of beeldbellen (ook via Skype). Ook e-mailen behoort tot de mogelijkheid. Kunt het allemaal niet goed meer lezen, dan wordt u e-mail zelfs voorgelezen.

Voorgelezen nieuws 

Bij het browsen op internet wordt u ook geholpen: u kunt de letters groter of kleiner maken naar gewenst en een voorleesfunctie komt hier ook in, als de website die niet al zelf heeft. De artikelen van De Telegraaf kunnen al via de site worden voorgelezen, om maar iets te noemen.

Aanraakscherm 

Deze SimPC is geheel via het aanraakscherm te bedienen. Een groot toetsenbord is op te roepen om mee te typen als u dat wilt. U krijgt er wel gewoon een toetsenbord en muis bij en een soort stift om het scherm mee te bedienen als u liever niet met de vingers het scherm aanraakt. Verder is de SimPC erg veilig: volledig virusvrij en spamvrij. De software wordt gewoon SimPC zelf onderhouden, u heeft er geen omkijken naar. Hebt u toch ergens problemen mee, dan kunt u dag en nacht en ook in het weekend bellen met de servicebalie van SimPC. Daar wordt u heel persoonlijk geholpen met uw probleem, zonder dat u eerst van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

Wij zijn in ieder geval al enthousiast over deze aanraakcomputer. Kijkt u maar eens op www.simpc.nl voor meer informatie. De nieuwe Sim Touch staat hier nog niet bij, maar zoals vermeld: die komt in augustus. Maar, de huidige SimTop (een laptop) is wel beschikbaar, inclusief installatie bij u thuis op een door gewenst tijdstip, en uitleg over hoe alles moet en eventueel het regelen van een internetverbinding. Want u hebt wel internet nodig om deze pc te gebruiken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten