© CIDimport

Speciale fietsnavigatie van Garmin

Geplaatst: 19 augustus 2008 - 08:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 17:59

Redactie ID.nl

Garmin heeft speciaal voor (recreatieve) fietsers nieuwe software ontwikkeld: Garmin OnRoute. Een digitale fietskaart van Nederland op een SD-kaart. Stop die kaart in een Garmin-apparaat voor in de auto of op de motor en voilà: een fietsnavigatiesysteem.

Garmin heeft speciaal voor (recreatieve) fietsers nieuwe software ontwikkeld: Garmin OnRoute. Een digitale fietskaart van Nederland op een SD-kaart. Stop die kaart in een Garmin-apparaat voor in de auto of op de motor en voilà: een fietsnavigatiesysteem. De fietser wordt, net als in de auto, met stem en kaart naar de bestemming begeleid.

Bij de ontwikkeling van de software heeft Garmin - aldus het persbericht - goed geluisterd naar de wensen van de recreatieve fietser. Dus: niet noodzakelijkerwijs de kortste of snelste route, wél mooie wegen en echte fietspaden, ook al moet hiervoor worden omgereden. In totaal biedt het systeem 41.000 kilometer aan mooie fietsroutes en 5.400 kilometer échte fietspaden.

Met het oog op de veiligheid worden alle snelwegen en provinciale wegen door OnRoute als verboden gebied beschouwd. Op de kaart zijn ruim 100 duizend POI's (points of interest of noemenswaardige zaken) te vinden. Prijzig is het wel: 89 euro voor het kaartje, exclusief fietsstuurhouder en exclusief navigatiesysteem.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten