'Specificaties en foto's van Huawei Mate 20 Lite gelekt'

© CIDimport

'Specificaties en foto's van Huawei Mate 20 Lite gelekt'

Geplaatst: 13 augustus 2018 - 06:15

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:30

Redactie ID.nl

De aankomende Huawei Mate 20 Lite wordt een middenklasse smartphone met een glazen ontwerp en twee camera's achterop. Dat zegt een doorgaans betrouwbare bron, die ook claimt persrenders te hebben van de telefoon. De Mate 20 Lite zou nog deze maand in de winkels verschijnen voor ongeveer 400 euro.

De afbeelding en toestelinformatie zijn gepubliceerd door Winfuture, een Duitse website die met regelmaat - achteraf juiste - details lekt over nog onaangekondigde elektronica. Volgens de website wordt de Mate 20 Lite gemaakt van glas, met achterop een dubbele camera en daaronder een vingerafdrukscanner. Voorop is een groot 6,3 inch lcd-scherm geplaatst met een full-hd-resolutie en een scherminkeping - de zogeheten notch. Huawei bracht dit jaar al meerdere telefoons met zo'n notch uit, waaronder de P20 en P20 Pro. 

Middenklasse telefoon met 64GB opslaggeheugen

De Huawei Mate 20 Lite krijgt volgens de bron een nieuwe Kirin 710 octacore-processor, 64GB opslaggeheugen en maximaal 6GB werkgeheugen. Er komt dus ook minimaal één model met minder werkgeheugen, vermoedelijk 4GB. Het is nog niet bekend of de Mate 20 Lite over een sd-kaart-slot beschikt. De telefoon is 7,6 millimeter dik, heeft een grote 3650 mAh accu en is voorzien van 4G en bluetooth 4.2. 

Vier camera's 

Net als onder andere de Huawei Honor 9 Lite heeft de Mate 20 Lite totaal vier camera's. Achterop zitten er twee met resoluties van 20 en 2 megapixel en voorop zijn 24 en 2 megapixel camera's geplaatst. 

Volgens de bron moet de Huawei Mate 20 Lite nog deze maand uitkomen in Europa. Verschillende (web)winkels zouden de telefoon eind deze maand uitleveren, veelal voor 399 euro. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten