Speel als een sneetje brood in I Am Bread

© CIDimport

Speel als een sneetje brood in I Am Bread

Geplaatst: 20 oktober 2014 - 12:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:23

Redactie ID.nl

Het moet niet gekker worden: in de simulatiegame I Am Bread speel je een sneetje brood dat door een huis... wappert. Het is een game van de makers van Surgeon Simulator en beide titels delen dezelfde opzettelijk lompe controls.

"Het prachtige verhaal van de epische en emotionele tocht van een sneetje brood, dat op avontuur gaat om getoast te worden." Dat is de plot van I Am Bread. Onderweg zwaai je met messen en borden, klim je in wc-potten en rijd je op skateboards.

Boter

Je beweegt het dappere brood door ieder van zijn vier hoeken apart te sturen. Dat werkt uiteraard voor geen meter, maar dat is nu juist de grap. 

Onduidelijk is nog wat er nu precies de bedoeling van is. In de aankondigingstrailer is wel een klok te zien, samen met een eetbaarheidsmeter en een smakelijkheidsmeter. Zo word je lekkerder wanneer je door de boter rolt, maar juist smeriger als je de vloer raakt.

Gekkigheid

Gekke simulatiegames zijn aan een opmars bezig sinds Goat Simulator eerder dit jaar een grote hit werd. In Rock Simulator speel je een steen, in Bear Simulator een beer en in Catlateral Damage een kat die alles omver veegt. En in Cliff Horse ben je een paard dat oneindig bij een berg omlaag rent; van de maker van Minecraft, nota bene. 

Wanneer I Am Bread precies uitkomt is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten