Spelletjes zijn een serieuze zaak geworden 2013-11-04T17:28:22

Nero 9 en Nero Move it

Gratis films downloaden door lek in software Adobe

Spelletjes zijn een serieuze zaak geworden

Spelletjes zijn een serieuze zaak geworden

Het gaat goed met de games in Nederland, meldt PricewaterhouseCoopers. In 2007 groeide de gaming markt in Nederland met maar liefst 23,2%. In totaal ging er vorig jaar voor zo'n 472 miljoen euro in om. Een bedrag dat, aldus PwC, de komende jaren alleen nog maar hoger zal worden.

Het gaat goed met de games in Nederland, meldt PricewaterhouseCoopers. In 2007 groeide de gaming markt in Nederland met maar liefst 23,2%. In totaal ging er vorig jaar voor zo'n 472 miljoen euro in om. Een bedrag dat, aldus PwC, de komende jaren alleen nog maar hoger zal worden. Het bureau voorspelt dat de jaaromzet in 2012 ruim 703 miljoen euro zal bedragen.

In 2007 steeg het aantal verkochte spelcomputers met 60%, vooral dankzij nieuwe platforms als Wii en de Sony Playstation 3. Die grote toename in de verkoop van spelcomputers zorgde voor een impuls voor het aantal verkochte console games. De markt groeide met 32,7%, bij een omvang van € 227 miljoen. PwC denkt dat de markt in 2012 € 360 miljoen zal bedragen - een groei van gemiddeld 9,7% per jaar.

Behalve consolegames doen ook online games het goed. Het aantal geregistreerde Nederlandse online gamers steeg in 2007 met 23,1% naar 1,28 miljoen. Samen zorgden deze gamers voor een omzet van € 156 miljoen.

De grote groei van het aantal consoles en online games gaat ten koste van de pc-games markt. In 2007 werden 3,7 miljoen spelletjes verkocht, een daling van 2,6%. Ook voor de komende jaren ziet PwC nauwelijks groei; dat zal hooguit 0,7% per jaar zijn.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord