Spider Solitaire en Mijnenveger keren terug in Windows 10

© CIDimport

Spider Solitaire en Mijnenveger keren terug in Windows 10

Geplaatst: 23 april 2015 - 09:31

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:42

Redactie ID.nl

Het startmenu is niet het enige dat in Windows 10 terug is van weggeweest. Microsoft brengt ook Spider Solitaire terug in het besturingssysteem. Ook andere klassieke spelletjes zoals Mijnenveger en Hartenjagen zijn straks te spelen in het nieuwe besturingssysteem.

In het startmenu kun je dus straks weer als vanouds naar je Bureau-accessoires, waar je de klassieke spelletjes terug kunt vinden. Die zien er volgens The Verge een stuk beter uit dan de oude versies.

In de nieuwe Windows 10-versie is voorlopig alleen Solitaire te vinden in het startmenu. Mijnenveger en Hartenjagen komen straks ook terug, al zijn die voorlopig nog niet in het startmenu te vinden.

Moderne versie

De klassieke spelletjes waren al wel te vinden in Windows 8 wel te vinden in de Store, maar daar moest je goed voor zoeken. Het gaat overigens wel om wat opgepoetste versies van de spelletjes, dus krijgen ze een veel modernere en frissere look. Dat is niet helemaal dezelfde nostalgie, maar je kunt in ieder geval weer lekker op de kaartjes klikken.

Nog geen Pinball

Het lijkt er niet op dat Pinball ook terugkomt - en dat was toch een beetje onze favoriet. Gelukkig kun je dat tegenwoordig gewoon in de browser spelen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten