Spiri: Open-source drone op Kickstarter

© CIDimport

Spiri: Open-source drone op Kickstarter

Geplaatst: 30 augustus 2013 - 09:19

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:22

Redactie ID.nl

Op Kickstarter kan men donaties storten voor het spiri- project: Een open-source drone die op Linux draait en voorzien is van HD videocamera’s, wifi, gps, temperatuur en drukmeting, cloud-ondersteuning. De drone zou in tegenstelling dat ander drones meer als een extensie van de mens moeten worden gezien waarbij het veel breder inzetbaar is dan nu het geval is met drones voor consumenten.

Spiri kan uit zichzelf vliegen, de ontwikkelaars noemen dat ‘native reflexes’ zodat de koper zich daar niet mee bezig hoeft te houden. Patrick Edwards-Daugherty die het Kickstarter-project is gestart, laat weten dat Spiri ingezet kan worden als koerier, reddingshulp, tuinhulp, gebouwinspectie, cartograaf en nog veel meer. Spiri krijgt een app-store waar app-ontwikkelaars hun zelfgemaakte apps kunnen plaatsen.

Spiri: Open-source drone op Kickstarter-15082296

© CIDimport

Spiri draait op Ubuntu Linux met ROS (Robot Operating System) en draait op  een 1 GHz dual-core ARM-processor en heeft 4 GB geheugen aan boord. De koolstofvezel bumpers moeten de drone tegen botsingen beschermen.  Het doel is om 125.000 dollar op te halen. Momenteel staat de teller op 55.000 met nog 12 dagen te gaan dus het zal erom spannen. Mochten ze genoeg geld ophalen dan komt de drone in april op de markt.

Vergeet ook niet je mening te geven op onze poll op de homepage (rechts) van Computer Idee om aan te geven wat je van het fenomeen 'drones' vindt.

Spiri: Open-source drone op Kickstarter-15082296

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten