Spotify: "Betaal niet voor Spotify via iPhone"

© CIDimport

Spotify: "Betaal niet voor Spotify via iPhone"

Geplaatst: 9 juli 2015 - 09:10

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:16

Redactie ID.nl

Spotify vraagt gebruikers om niet meer te betalen via de App Store van Apple. Door dat niet te doen kun je namelijk 3 euro per maand besparen, want een abonnement direct bij Spotify afnemen is veel goedkoper.

Wil je weten hoe je het automatisch vernieuwen uitzet in iOS? Kijk dan hier!

De muziekstreamingdienst stuurt daarom binnenkort een mail rond naar alle iPhone-gebruikers met een Spotify-abonnement om dat bij Apple weg te halen.

Duurder

Voor Spotify Premium betaal je normaal gesproken 10 euro per maand. Dat abonnement kun je afsluiten via de website of in de mobiele apps. Als je Spotify echter via de App Store afrekent op je iPhone of iPad, betaal je echter meer geld: 13 euro.

Dat komt omdat Apple 30% van de opbrengst van een app opstrijkt. Om niet te veel geld te verliezen, kiest Spotify ervoor het abonnement op iOS duurder te maken.

Geld besparen

Gebruikers van Spotify Premium kunnen dus veel geld besparen wanneer zij hun abonnement via de website van Spotify afsluiten, bijvoorbeeld met een automatische incasso. Dat kan overigens alleen wanneer je je huidige abonnement afloopt - je moet dat dus eerst in de App Store stopzetten en daarna opnieuw afsluiten op de website.

Concurrentie

Spotify komt nu met die waarschuwing, vermoedelijk omdat het de concurrentie van Apple Music voelt. Die dienst van Apple kost ook 10 euro per maand en is automatisch op de iPhone of iPad te gebruiken als je iOS 8.4 gebruikt. Dat maakt het weinig aantrekkelijk voor iPhone-gebruikers om voor 12 euro bij Spotify te blijven.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten