Spotify betaalt miljarden aan artiesten

© CIDimport

Spotify betaalt miljarden aan artiesten

Geplaatst: 11 november 2014 - 14:53

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:10

Redactie ID.nl

Spotify heeft sinds 2008 al ruim 1,5 miljard euro betaald aan artiesten. Dat zegt de ceo van het bedrijf in een blogpost.

Daniel Ek reageert daarmee op het bericht dat Taylor Swift al haar muziek van Spotify haalde. Volgens Swift krijgen artiesten amper betaald voor Spotify.

Geld naar rechthebbenden

Dat spreekt Ek tegen. Ruim 70% van de omzet van het bedrijf gaat naar rechthebbenden, wat met het aantal gebruikers een behoorlijk bedrag is.

Betalen voor premium

In totaal heeft Spotify nu ruim 50 miljoen gebruikers, waarvan er zeker 12,5 miljoen betalen voor een premium-abonnement. Niet alleen dat geld, maar ook de reclame-inkomsten van Spotify gaan naar de artiesten.

Stijgend aantal leden

Het aantal gebruikers van de dienst is flink gestegen - in maart van 2013 had Spotify nog slechts 6 miljoen betalende leden.

Van gratis naar betaald

Van die leden begon ruim 80% met een gratis proefabonnement, en stapten zij later over naar het betaalde. Ook zegt Ek dat meer dan de helft van de gebruikers jonger dan 27 is, wat volgens hem aangeeft dat ook jongeren bereid zijn te betalen voor Spotify.

Met die cijfers kunnen artiesten zoals Taylor Swift zeker 6 miljoen dollar per jaar verdienen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten