Spotify Discover: Ontdek nieuwe muziek

© CIDimport

Spotify Discover: Ontdek nieuwe muziek

Geplaatst: 7 december 2012 - 07:26

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:07

Redactie ID.nl

Spotify heeft bekendgemaakt een Discover tab (tabblad) aan de muziekstreaming-dienst toe te voegen waarmee gebruikers eenvoudiger nieuwe muziek kunnen ontdekken. Ook het bundelen van je afspeellijsten en het volgen van artiesten behoren tot de nieuwe mogelijkheden die we begin 2013 mogen verwachten.

Spotify heeft meer dan 20 miljoen maandelijkse gebruikers. Vijf miljoen betaalt voor de dienst; twee keer zoveel als vorig jaar. Die dienst is er populair voor het beluisteren van muziek maar voor het ontdekken van nieuwe muziek zijn diensten als Last.fm vaak meer in trek. Spotify erkent het op dit punt kan verbeteren en kondigt dan ook een nieuwe Discovery Tab aan voor 2013. Op basis van muziek die de gebruiker luistert, worden andere artiesten aangeraden. Zo leer je nieuwe muziek kennen in jouw muziekgenre.

Spotify Collection: Bundel je muziek

De Spotify Collection optie verzamelt al je muziek op één plek. Volgens Spotify is een derde van alle afspeellijsten een album en niet een verzameling verschillende nummers. De collection view moet het makkelijker maken om muziek te bewaren op de manier die jouw voorkeur heeft.

Spotify Follow: ‘Stalk’ je favoriete artiest

Met Spotify Follow kun je je favoriete artiesten volgen en krijg je in de eerder besproken Discovery tab te zien naar welke muziek zij luisteren en welke afspeellijsten zij hebben samengesteld. Dit hoeft overigens niet een artiest te zijn, je kunt op deze manier ook vrienden of andere beroemdheden volgen. Spotify zal ook duidelijk maken wie de officiële artiest is zodat je niet iemand volgt met een naam die op de artiest lijkt. De artiest kan vervolgens ook zijn/haar volgers een bericht sturen wanneer er bijvoorbeeld een nieuw album uit is. In onderstaande video zien we ook dat de gebruiker op de hoogte wordt gehouden van optredens van de band die hij volgt en kan hij direct kaartjes bestellen.

[Via: Tweaktown]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten