Spotify gaat ook video's aanbieden

© CIDimport

Spotify gaat ook video's aanbieden

Geplaatst: 20 mei 2015 - 15:03

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:30

Redactie ID.nl

Streamingdienst Spotify gaat naast muziek ook video's streamen tegen betaling. Zo komen onder andere filmpjes van Comedy Central en de BBC in de app te staan.

Wil je graag Spotify gebruiken, maar weet je nog niet precies hoe het werkt? Geen probleem! In onze uitgebreide workshop leer je alles Spotify!

Dat maakte Spotify deze middag bekend tijdens een groot evenement. Aanvankelijk komt 'de nieuwe Spotify' naar een beperkt aantal landen, waaronder Amerika en Engeland. Later moet echter ook Nederland gebruik kunnen maken van de nieuwe functies.

Betaalmuur

De video's komen van een boel verschillende makers, die hun video's nu soms aanbieden achter een betaalmuur. Er zitten veel buitenlandse video-makers tussen, zoals sportstation ESPN, maar ook de Britse BBC of het internationale Vice gaan de video's aanbieden.

Slimme afspeellijst

Een andere nieuwe functie die Spotify introduceert zijn 'slimme afspeellijsten'. Dat zijn selecties met muziek die speciaal zijn afgestemd op jouw voorkeur, maar ook op je emotionele bui en het moment van de dag. Spotify noemt dat zelf 'de soundtrack van jouw leven'.

Afstemmen op factoren

De muziek wordt daarbij afgestemd op diverse factoren. Zo krijg je 's ochtends nog rustige muziek voorgeschoteld waarmee je wakker kunt worden, maar in de auto krijg je dan bijvoorbeeld een radiostation te horen.

Hardloopmuziek

Spotify gaat bovendien een samenwerking aan met diverse DJ's, zoals Tiësto. Die gaan muziek maken die speciaal is bedoeld voor bij het sporten. De app kan dan je hardlooptempo bijhouden, en speciaal daarvoor de muziek aanpassen op bijvoorbeeld het ritme. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten