Spotify treedt op tegen gehackte versies

© CIDimport

Spotify treedt op tegen gehackte versies

Geplaatst: 5 maart 2018 - 08:15

Aangepast: 20 september 2022 - 07:52

Randolf Bouwma

Online zijn gehackte versies van de Spotify-app te vinden, die gebruikers premium-voordelen geven zonder dat ze daarvoor hoeven te betalen. Spotify heeft daar lucht van gekregen en neemt nu maatregelen.

Spotify treedt op tegen gehackte versies

Een van de eerste slachtoffers is Spotify Dogfood. Met deze versie van de Spotify-app konden gebruikers gratis naar Spotify luisteren, zonder tussendoor reclame te horen. Een van de voornaamste redenen om voor een premium-account te betalen is juist om van die advertenties af te zijn. Spotify heeft die app inmiddels offline gedwongen.

Lees hier meer over de verschillen tussen gratis en premium Spotify

Waarschuwing

Maar er zijn meer van dit soort apps in omloop, schrijft Torrentfreak. Verschillende gebruikers daarvan hebben een mailtje van Spotify gekregen, waarin ze worden gewaarschuwd dat dit tegen de regels is. Blijven ze de illegale apps draaien, dan lopen ze het risico dat hun account wordt geblokkeerd.

Omweg

Overigens zijn deze Spotify-versies niet in de officiële app-stores te vinden. Via externe sites haal je een .apk-bestand binnen, dat je vervolgens op je telefoon installeert. Op Android kan dit standaard niet zomaar, omdat je via deze weg makkelijker een mobiel virus oploopt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten