Spotify wil in nieuwe privacyvoorwaarden veel meer van gebruikers weten 2015-08-20T16:35:59

Hoe pas je je toetsenbordinstellingen aan in Windows 10?

Video: Zo werkt PowerPoint 2016 in Windows 10

Spotify wil in nieuwe privacyvoorwaarden veel meer van gebruikers weten

Spotify wil in nieuwe privacyvoorwaarden veel meer van gebruikers weten

Spotify wil ineens heel veel meer van zijn gebruikers weten. In een radicale verandering aan zijn privacybeleid staat te lezen dat de Spotify-app mag opslaan hoe je beweegt, wie je contactpersonen zijn, en zelfs meekijken op je harde schijf om te zoeken naar bestanden zoals foto's. Spotify mag die informatie bovendien zomaar doorverkopen aan adverteerders. Dat geldt niet alleen voor gratis abonnees, maar ook voor betalende.

Alles weten over Spotify? Kijk dan ook op ons dossier 'Hoe Werkt Spotify?' Dat ontdekte Forbes na een nieuwe update van de app, die gebruikers moeten accepteren om Spotify te blijven gebruiken.

Dat ontdekte Forbes na een nieuwe update van de app, die gebruikers moeten accepteren om Spotify te blijven gebruiken.

Locatiegegevens

In de nieuwe privacy-voorwaarden staat onder andere te lezen hoe Spotify toegang wil hebben tot je locatie, en belangrijker nog, je bewegingssensoren. Spotify zegt dat dat nodig is voor de nieuwe functie die zich richt op sporters. Daarbij zoekt Spotify een goede afspeellijst voor wanneer je aan het sporten bent - maar daarvoor moet de app wel weten wat je aan het doen bent.

Adresboek

Dubieuzer is dat Spotify plotseling ook toegang wil tot je adresboek. Daarbij wordt echter niet meteen duidelijk waarvoor het wordt gebruikt. Ook kan de app straks bij informatie die op je harde schijf staat. Dat kunnen foto's zijn, maar ook bestanden die je hebt gedownload.

Doorverkopen aan adverteerders

De informatie die Spotify straks verzamelt, mag het bedrijf doorverkopen aan derde partijen zoals adverteerders. Die kunnen het dan straks inzetten om je persoonlijke advertenties te tonen.

Betaald en gratis

Opvallend is daarbij dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen gratis en betalende gebruikers. Normaal gesproken wordt er bij dergelijke services wel onderscheid gemaakt tussen waar je voor moet betalen en waar je zelf het product bent.

De vernieuwde privacyvoorwaarden zijn nog niet voor iedereen actief. Ze zijn echter al wel hier te bekijken.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord