'Steeds meer Nederlanders kiezen voor sim-only-abonnement' 2014-11-27T11:53:55

Actuele reisinformatie met nieuwe update voor 9292-app

Apple trekt stekker uit iPhone 5C

'Steeds meer Nederlanders kiezen voor sim-only-abonnement'

'Steeds meer Nederlanders kiezen voor sim-only-abonnement'

Het aantal mensen met een sim-only-abonnement stijgt hard, blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Het aantal personen met zo'n abonnement is dit jaar opgelopen tot ruim 43%, ten opzichte van 34% vorig jaar. Nederlanders kiezen steeds vaker voor de goedkoopste optie.

Reden voor deze stijging is volgens het onderzoek het groeiende belang van prijs. Bij de keuze van een provider geeft 42% van de mensen aan dat prijs de belangrijkste reden voor aankoop is. Daarna volgt op ruime afstand pas de bijbehorende telefoon (24%), en netwerkkwaliteit (18%).  Onder handset verstaat men het aanbod van toestellen en onder netwerkkwaliteit valt logischerwijs de telecomverbinding van de provider.

Opkomst van de kleinere providers

Met het gegeven dat prijs het belangrijkste motief voor de consument is, is het niet verrassend dat er ook steeds meer mensen abonnementen afsluiten bij goedkope providers. Vooral aanbieders van “no-frills” (zonder onnodige fratsen) maken een opmars. Hieronder vallen providers zoals Simyo, Hollands Nieuwe, Tele2 en Telfort.

De opkomst van deze “no-frills” zorgt ervoor dat grote providers zoals T-Mobile, Vodafone en KPN steeds meer marktaandeel inboeten. Hoewel deze providers nog steeds het grootste deel van de telefoongebruikers in Nederland onder zich mogen scharen, is de opkomst van kleinere providers groeiende.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord