'Steeds meer Nederlanders kiezen voor sim-only-abonnement'

© CIDimport

'Steeds meer Nederlanders kiezen voor sim-only-abonnement'

Geplaatst: 27 november 2014 - 09:01

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:59

Redactie ID.nl

Het aantal mensen met een sim-only-abonnement stijgt hard, blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Het aantal personen met zo'n abonnement is dit jaar opgelopen tot ruim 43%, ten opzichte van 34% vorig jaar. Nederlanders kiezen steeds vaker voor de goedkoopste optie.

Reden voor deze stijging is volgens het onderzoek het groeiende belang van prijs. Bij de keuze van een provider geeft 42% van de mensen aan dat prijs de belangrijkste reden voor aankoop is. Daarna volgt op ruime afstand pas de bijbehorende telefoon (24%), en netwerkkwaliteit (18%).  Onder handset verstaat men het aanbod van toestellen en onder netwerkkwaliteit valt logischerwijs de telecomverbinding van de provider.

Opkomst van de kleinere providers

Met het gegeven dat prijs het belangrijkste motief voor de consument is, is het niet verrassend dat er ook steeds meer mensen abonnementen afsluiten bij goedkope providers. Vooral aanbieders van “no-frills” (zonder onnodige fratsen) maken een opmars. Hieronder vallen providers zoals Simyo, Hollands Nieuwe, Tele2 en Telfort.

De opkomst van deze “no-frills” zorgt ervoor dat grote providers zoals T-Mobile, Vodafone en KPN steeds meer marktaandeel inboeten. Hoewel deze providers nog steeds het grootste deel van de telefoongebruikers in Nederland onder zich mogen scharen, is de opkomst van kleinere providers groeiende.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten