Stel je eigen toetsenbord samen met Trickey

© CIDimport

Stel je eigen toetsenbord samen met Trickey

Geplaatst: 1 april 2015 - 12:47

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:54

Redactie ID.nl

Trickey is een toetsenbord waarbij je zelf kiest welke toetsen je er op wilt hebben. Dat scheelt een hoop ruimte en de toetsencombinaties die je het vaakst gebruikt, houd je zo dicht bij de hand. Tenminste, dat is het idee.

Het kleine usb-toetsenbordje is ontsproten aan het brein van de Japanse student Keisuke Shiro, die Trickey via een crowdfundingcampagne op de markt wil brengen. Wat de toetsen doen wanneer je ze aanslaat, is te configureren in de meegeleverde software.

Zo bouw je bijvoorbeeld een knop voor ctrl+z, zodat je die toetsencombinatie niet zelf meer hoeft te maken. Gamers stellen dan weer een toetsenbord samen met enkel de w/a/s/d-toetsen en een knop voor het herladen en wisselen van geweren. Als je ruimte te kort komt, zijn ook meerdere Trickey-toetsenborden aan elkaar te koppelen. Alsof je met Lego aan het spelen bent.

Blokkendoos

Hoewel het idee van sneltoetsen niet nieuw is, gaat het hier vooral om ruimtebesparing. Je bent niet langer afhankelijk van een vaak groot en lomp toetsenbord, vol toetsen die je bijna nooit gebruikt. Via de website van Trickey zijn designs voor het uiterlijk van de toetsen te downloaden. Met wat knip en vouwwerk kun je het toetsenbord zo ook een hele eigen stijl geven.

Voor circa 130 euro is een Trickey te bestellen via Kickstarter. Daarop kun je zes toetsen kwijt. De gadget wordt vervolgens in september opgestuurd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten