Stellar Data Recovery kijkt terug: trends in mobiele data recovery

© CIDimport

Stellar Data Recovery kijkt terug: trends in mobiele data recovery

Geplaatst: 19 december 2014 - 08:57

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:47

Redactie ID.nl

Stellar Data Recovery, het enige ISO gecertificeerde data recovery software en service bedrijf ter wereld, kijkt terug op de trends van 2014 voor mobiele data recovery. 61 procent van de 30-49 jarigen in Europa kan niet meer zonder een smartphone, bij jongeren is dit aantal zelfs 71 procent of hoger. Driekwart van de bevolking verlaat het huis niet zonder smartphone. In de onderstaande infographic staan alle trends in smartphone data recovery van het afgelopen jaar beschreven.

Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt is een stijgende lijn te zien bij mensen die steeds meer mobiel internet gebruiken, waarbij zelfs steeds meer mensen een tweede of derde telefoon aanschaffen. In Nederland beschikken 10,8 miljoen mensen over mobiele apparaten met toegang tot internet: 10 miljoen hiervan zijn smartphones, de rest zijn laptops en tablets.

Experts bij Stellar Data Recovery hebben het jaar 2014 geanalyseerd. De nummer één oorzaak van kapotte smartphones is waterschade (35 procent), gelijk gevolgd door het besturingssysteem (35 procent). Gebruikersschade blijft ver achter met 8 procent. Dit geldt voor zowel particuliere gebruikers als zakelijke klanten. Uit regelmatig afgenomen enquêtes blijkt dat de IT-afdeling weinig controle heeft over de corporate data op mobiele apparaten. Dit is een aandachtspunt voor bedrijven in 2015, waarbij rekening moet worden gehouden bij back-ups en strategieën voor gebruik van mobiele apparatuur.
 

Als gegevens snel hersteld moeten worden

De prijzen dalen voor gebruikers, waarbij het verschil tussen de minimale en maximale prijzen duidelijk groter worden. Gebruikers betalen tussen de tweehonderd en zeventienhonderd Euro om hun data terug te krijgen. Meer IT-dienstverleners breiden hun activiteiten uit naar data recovery: het laatste kwartaal is gestegen op het gebied van mobiele data recovery. Er zijn 20 procent meer partners in de retail waarmee Stellar samenwerkt om data terug te halen of te herstellen van mobiele telefoons. Stellar’s ingenieurs kunnen nu ook data uit het interne geheugenopslag terughalen en zijn in staat om gegevens te herstellen van 110 verschillende soorten smartphones.
 
Meer informatie over data recovery voor mobiele apparaten kunt u vinden op de website van Stellar Data Recovery.
 

 

Stellar Data Recovery kijkt terug: trends in mobiele data recovery-15082296

© CIDimport

Bron: Stellar Data Recovery

 

Over Stellar Data Recovery

Stellar Data Recovery is wereldwijd het enige ISO gecertificeerde data recovery bedrijf gespecialieerd in zowel de ontwikkeling van data recovery software programma's als in het verlenen van gespecialiseerde data recovery laboratoriumdiensten. Het Europese hoofdkantoor en laboratorium zijn gevestigd in Utrecht. Stellar Data Recovery heeft meer dan 2 miljoen klanten wereldwijd.


De redactie is niet betrokken geweest bij de totstandkoming van dit artikel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten