Stemwijzer geeft vandaag 20.000 adviezen per uur 2013-10-10T14:33:50

Paus krijgt iPod cadeau

Welke diensten van Google kent ú eigenlijk?

Stemwijzer geeft vandaag 20.000 adviezen per uur

Stemwijzer geeft vandaag 20.000 adviezen per uur

De StemWijzer is vandaag, verkiezingsdag, extra populair. Verwacht wordt dat er vandaag meer dan 200.000 stemadviezen worden opgevraagd. Dit op basis van de opvallend grote belangstelling voor de site sinds vanmorgen om half acht de stembureaus open gingen. Zo worden inmiddels 20.000 adviezen per uur verstrekt.

De StemWijzer is vandaag, verkiezingsdag, extra populair. Verwacht wordt dat er vandaag meer dan 200.000 stemadviezen worden opgevraagd. Dit op basis van de opvallend grote belangstelling voor de site sinds vanmorgen om half acht de stembureaus open gingen. Zo worden inmiddels 20.000 adviezen per uur verstrekt. Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), de maker van de StemWijzer, verwacht daarmee rrond het middaguur de miljoenste bezoeker te registreren. Sinds de site  eind januari online ging, werden aan het begin van de verkiezingscampagne 'slechts' enige tienduizenden stemadviezen per dag verstrekt. Maar de laatste dagen stijgt het bezoekersaantal explosief. Werden het afgelopen weekend nog 100.000 adviezen opgevraagd, gisteren waren dit er ruim 150.000.

In de gemeenten die aan de StemWijzer deelnemen, wonen 4,6 miljoen kiesgerechtigden. De StemWijzer van Wageningen (26,6%) en Heerhugowaard (25,1%) blijken het meest populair onder de bezoekers. In grote steden, waaronder Rotterdam, Amsterdam en Den Haag, ligt dit percentage beduidend lager.

De kiezers kunnen nog tot vanavond tien voor negen, vlak voor het sluiten van de stembussen, een gratis stemadvies krijgen. Direct na het sluiten van de stembussen zullen op de site de resultaten worden gepubliceerd.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord