Sterk merk scoort op internet

© CIDimport

Sterk merk scoort op internet

Geplaatst: 29 september 2006 - 06:09

Aangepast: 19 september 2022 - 12:54

Redactie ID.nl

Onderzoeksbureau Multiscope heeft de naamsbekendheid onderzocht van de 1.000 best bezochte Nederlandse websites. Hieruit blijkt dat sterke merken ook vaak op internet een toonaangevende positie innemen. Uit de analyse blijkt dat google.nl van alle Nederlandse websites de hoogste geholpen naamsbekendheid heeft, namelijk 97,1%. Marktplaats.nl en startpagina.nl volgen op de voet.

Sterk merk scoort op internet

Onderzoeksbureau Multiscope heeft de naamsbekendheid onderzocht van de 1.000 best bezochte Nederlandse websites. Hieruit blijkt dat sterke merken ook vaak op internet een toonaangevende positie innemen.

Uit de analyse blijkt dat google.nl van alle Nederlandse websites de hoogste geholpen naamsbekendheid heeft, namelijk 97,1%. Marktplaats.nl en startpagina.nl volgen op de voet. Ook de Belastingdienst komt in de Top 10 voor.

Naast een algemene ranglijst heeft Multiscope ook gekeken naar naamsbekendheid per segment. Die complete lijst vindt u hier. (Met enige trots verwijzen we u overigens naar de rubriek Nieuws - ICT, maar dit terzijde). Het bureau concludeert dat de meeste marktleiders merken zijn die hun naam al gevestigd hadden voor de opkomst van het internet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten