Steve Jobs terugkeer bij Apple in foto’s

© CIDimport

Steve Jobs terugkeer bij Apple in foto’s

Geplaatst: 29 maart 2013 - 07:41

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:14

Redactie ID.nl

In 1996 op 20 december keerde Steve Jobs terug bij Apple. Op dat moment werkte Tim Holmes bij Apple en schoot die nacht een aantal foto’s. Deze, vooral voor Apple-fans, bijzondere foto’s heeft Holmes nu op Flickr gezet.

Tim Holmes werd plotseling door zijn manager erop gewezen dat Jobs in de grote vergaderuimte was gespot. Holmes die destijds aan Mac OS werkte bij Apple, haastte zich naar de vergaderruimte waar Jobs graag de werknemers van Apple wilde ontmoeten.

Dat de Apple-techniek toen nog niet zo geavanceerd was als nu, blijkt wel uit de kwaliteit van de foto’s die zijn gemaakt met de Apple QuickTake camera. Wellicht dat Jobs de foto’s zelf ook heeft teruggezien want binnen een jaar trok hij de stekker uit de QuickTake camera. Holmes laat weten dat het jasje van Jobs niet paars was maar zwart. Ondanks dat is het wel zeldzaam beeld en is het leuk dat we dat nu terug kunnen zien.

Momenteel lezen we vaker op internet dat Apple zijn innovatieve karakter aan het verliezen is na de dood van Jobs. Vaak komen die uitspraken van Apple-concurrenten dus net als de echtheid van de kleuren van het jasje van Jobs op de foto, moeten we dat ook met een korreltje zout nemen.

De foto’s zijn hier op Flickr te bekijken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten