Stichting Brein aangeklaagd door Piratenpartij Nederland 2013-11-04T16:08:35

3D-tv niet populair onder consumenten

Asus Transformer Pad 300 'medio mei' in Nederland

Stichting Brein aangeklaagd door Piratenpartij Nederland

Stichting Brein aangeklaagd door Piratenpartij Nederland

De Piratenpartij Nederland werd gedwongen om een proxy offline te halen waarmee klanten van Ziggo en Xs4all toch nog konden downloaden via The Pirate Bay. Omdat dit rechtelijke bevel werd opgelegd zonder dat de Piratenpartij werd gehoord (ex-parte bevel), heeft de Piratenpartij besloten om vandaag Stichting Brein te dagvaarden voor een executiegeschil zodat de zaak inhoudelijk behandeld kan worden.

De Piratenpartij heeft wel direct gehoor gegeven aan het ex-parte beval en heeft de betreffende proxy offline gehaald. Zou De Piratenpartij dat niet hebben gedaan dan had dat een boete van 10.000 euro per dag tot gevolg gehad met een maximum van 1 miljoen euro. Een algemene proxy die ook gebruikt zou kunnen worden voor het omzeilen van de blokkade is niet offline gehaald door de partij. Nu.nl weet te melden dat de Piratenpartij Nederland de boete ook buitenproportioneel vindt en stelt de partij dat de beschikking op een oneigenlijke manier verkregen is en onaanvaardbaar wordt opgerekt.

Blokkade ineffectief volgens voorlopig onderzoek UvA

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam claimen dat het aandeel van klanten van Ziggo en Xs4all sinds de blokkade op 1 februari nog nagenoeg net zoveel downloaden van The Pirate Bay als voorheen. Wat dat betreft lijkt de blokkade nog niet zijn doel te hebben bereikt. Het onderzoek moet nog worden afgerond maar lijkt momenteel de stelling van Ziggo te bevestigen dat een volledige blokkade onmogelijk is omdat er altijd alternatieven zullen zijn.

[Via: NU.nl]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord