Stiltetijd in Windows 10 wordt slimmer

© CIDimport

Stiltetijd in Windows 10 wordt slimmer

Geplaatst: 15 januari 2018 - 08:33

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:19

Redactie ID.nl

Windows 10 krijgt meer opties voor zijn do-not-disturb-modus, ook wel Stiltetijd geheten. Daarmee zijn meldingen van het actiecentrum tijdelijk te blokkeren.

Op die manier voorkom je afleiding van notificaties, bijvoorbeeld van inkomende e-mails of systeemberichten. Nu zet je die modus simpelweg handmatig aan of uit, door op het maan-icoontje te klikken in het actiecentrum van Windows 10.

Binnenkort is het mogelijk om Stiltetijd automatisch te laten starten binnen een bepaald tijdsbestek. Ook start de functie vanzelf tijdens het gamen of zodra het scherm wordt geprojecteerd voor een presentatie.

Kiezen

Daarnaast kun je straks zelf kiezen welke meldingen je wel of niet wilt doorlaten zodra Stiltetijd aanstaat. Zo kun je er voor kiezen om werkmails wel binnen te laten komen, en berichten van sociale media juist niet.

Windows Insiders kunnen vanaf heden al met de nieuwe functie stoeien. Naar verwachting maken de nieuwe functies voor reguliere gebruikers deel uit van de eerstvolgende grote Windows 10-update, die in de eerste helft van 2018 wordt verwacht.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten