Street View van Google wordt losse app

© CIDimport

Street View van Google wordt losse app

Geplaatst: 3 september 2015 - 06:16

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:54

Redactie ID.nl

Google maakt bekend dat Street View straks als een losse app op je smartphone te installeren is. Daarmee kun je de wereld virtueel ontdekken dankzij alle 360-graden-foto's die er door de jaren heen gemaakt zijn, en waar er elke dag meer van bijkomen.

Street View was altijd al onderdeel van Google Maps en dat blijft het ook, maar daarnaast komt er dus een aparte app. Naast het bekijken van foto's van anderen, spoort de app je ook aan om zelf foto's in 360 graden te maken. Wanneer deze worden goedgekeurd door Google, kunnen anderen ze ook in Street View bekijken.

Wanneer je Google Maps op je smartphone hebt, dan heb je Street View al geïnstalleerd. Maar tot op heden kon je daar alleen bij vanuit de Google Maps-app. Dat hoeft straks niet meer. 

Verzamelingen

Mocht je niet weten waar te beginnen, dan heeft de Street View-app ook een optie 'verzamelingen'. Daar vind je fotocollecties van bezienswaardigheden en bijzondere plekken rond de wereld. Google rolt de update vanaf heden uit en daarom kan het zijn dat je nog even moet wachten, voor je er mee aan de slag kan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten