Suïcidale jongen gered dankzij Facebook

© CIDimport

Suïcidale jongen gered dankzij Facebook

Geplaatst: 2 november 2009 - 07:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:55

Redactie ID.nl

Een 16-jarige jongen die het allemaal niet meer zag zitten en zelfmoord wilde plegen, is gered dankzij Facebook. De Britse jongen had een bericht gepost waaruit duidelijk op te maken viel dat hij een einde aan zijn leven wilde maken. Een van zijn online vrienden, een Amerikaans meisje, zag de boodschap en waarschuwde de politie in Maryland, de staat waarin zij woont.

Een 16-jarige jongen die het allemaal niet meer zag zitten en zelfmoord wilde plegen, is gered dankzij Facebook.

De Britse jongen had een bericht gepost waaruit duidelijk op te maken viel dat hij een einde aan zijn leven wilde maken. Een van zijn online vrienden, een Amerikaans meisje, zag de boodschap en waarschuwde de politie in Maryland, de staat waarin zij woont. Die op hun beurt namen contact op met een Special Agent in het Witte Huis, die op zijn beurt de Britse ambassade in Washington inlichtte. Via de ambassade werd de Britse politie gewaarschuwd.

Omdat het meisje niet wist waar de jongen precies woonde, werd via allerhande kanalen geprobeerd de verblijfplaats van de jongen te traceren. Uiteindelijk bleven er acht adressen over. In één van die huizen werd de jongen gevonden. Hij lag bewusteloos op de vloer van de badkamer als gevolg van een overdosis medicijnen, maar kon nog net op tijd naar het ziekenhuis gebracht worden, waar zijn maag werd leeggepompt.

De ouders van de jongen hadden al die tijd gewoon beneden gezeten en niets gemerkt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten