Summly-app levert tiener $30 miljoen op

© CIDimport

Summly-app levert tiener $30 miljoen op

Geplaatst: 26 maart 2013 - 11:05

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:16

Redactie ID.nl

Yahoo! neemt Summly over voor, naar verluidt, 30 miljoen dollar. De 17-jarige ontwikkelaar Nick D’Aloisio verdient daardoor een aardig zakcentje. De overname is nog niet helemaal afgerond, dat moet in het tweede kwartaal gebeuren.

De tiener en zijn team verhuist in de komende weken naar Yahoo! Waar de technologie ingezet gaat worden voor Yahoo!’s Mobiele diensten en producten. Nick en zijn team houden zullen zich gaan bezighouden met mobiele producten en nieuwe technologieën. De overname houdt wel in dat de Summly App stopt.

Summly-app levert tiener $30 miljoen op-16258619

© CIDimport

Internet wonderkind

Eind 2011 schreven we al over Nick D’Aloisio en zijn Summly app. De tiener wordt al bestempeld als de boy genius van internet en wist aan tonnen investeringsgeld binnen te halen om zijn samenvattingen-app verder te verbeteren. De app, voorheen ‘Trimit’genoemd, maakt op basis van een slim algoritme korte samenvattingen. Hierdoor kan informatie makkelijk gedeeld worden via Facebook, Twitter, sms en e-mail. De app werkt in het begin al erg goed, beter dan academische samenvattingen volgens onderzoek van MIT. In 2012 werd het als een va de beste apps in de App Store bestempeld.

Summly Launch from Summly on Vimeo.

Yahoo schrijft over de overname in een blogpost maar noemt daar niet het bedrag van 30 miljoen. Dat bedrag wordt genoemd door de website AllThingsDigital die daarbij vermeld dat 10% van dat bedrag in aandelen wordt uitgekeerd.  Wat het daadwerkelijke bedrag ook is, met krantenwijkjes had de tiener dat in zijn leven ongetwijfeld nooit kunnen verdienen. De overname past in de strategie van Yahoo! Waarbij het zwaar inzet in het mobiele landschap met overnames van verschillende apps en de mobiele video-chat startip OnTheAir. 

[Via: ZDnet]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten