Summly app maakt samenvatting internet

© CIDimport

Summly app maakt samenvatting internet

Geplaatst: 20 december 2011 - 08:02

Aangepast: 19 september 2022 - 13:38

Redactie ID.nl

Als 16-jarige ben je op school vaak bezig met het maken van samenvattingen. De 16-jarige programmeur Nick D’Aloisio gaat een stapje verder en maakte een app genaamd Summly waarmee hij het internet ‘samenvat’.

Summly app maakt samenvatting internet

Dat we ‘samenvat’  tussen aanhalingstekens schrijven is niet voor niets, uiteraard maakt hij niet een complete samenvatting van alles wat op het web te vinden is maar de app maakt samenvattingen van content in samenvattingen van 1000, 500 of 140 tekens. Feitelijk maakt het in een paar klikken een synopsis van een tekst waardoor het beter gedeeld kan worden via sms, mail, Facebook en Twitter (als txt-bestand).

Summly app maakt samenvatting internet-16431431

© CIDimport

Nick D'Aloisio

Boy Genius

D’Aloiso wordt al het nieuwe genie van internet genoemd en een miljardair Li Ka-Shing heeft zijn bedrijf Trimit een financiële boost gegeven van naar verluidt meer dan 250.000 dollar, om zijn bedrijf van de grond te krijgen en patenten veilig te stellen. Ka-Shing (niet ‘ka-ching’) eiste wel dat het bedrijf Summly Limited zou gaan heten. De jongen heeft het geld al gebruikt om een aantal ervaren programmeurs in dienst te nemen om zijn eigen code naar een hoger niveau te tillen.

Summly app maakt samenvatting internet-16431433

© CIDimport

App scoort 30% beter dan mens

De techniek om de vele content (blogs, nieuws, webpagina’s) op internet in hapklare blokjes aan te kunnen bieden op je telefoon lijkt goed te werken. Onderzoekers aan MIT stellen dat zijn gepatenteerde technologie nu al 30% beter scoort dan samenvattingen van academisch niveau.

Summly is hier te downloaden voor de iPhone 

[VIa: Techcrunch]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten