Surfbesmetting groeiend probleem 2013-10-10T14:33:40

Allofmp3.com komt met tegenhanger van iTunes

Uit de oude digitale doos

Surfbesmetting groeiend probleem

Surfbesmetting groeiend probleem

De mensen van NOD32 Antivirus constateren dat het aantal besmettingen dat plaatsvindt door het bezoeken van internetpagina's blijft toenemen. De afgelopen week zijn op internet opnieuw honderden websites gevonden, voorzien van malware waarmee hackers controle over computers kunnen krijgen.Malware is de verzamelnaam voor software die bedoeld is om systemen te infiltreren of te beschadigen.

De mensen van NOD32 Antivirus constateren dat het aantal besmettingen dat plaatsvindt door het bezoeken van internetpagina's blijft toenemen. De afgelopen week zijn op internet opnieuw honderden websites gevonden, voorzien van malware waarmee hackers controle over computers kunnen krijgen.Malware is de verzamelnaam voor software die bedoeld is om systemen te infiltreren of te beschadigen. De schade, veroorzaakt door een lek in Microsoft Internet Explorer, kan overigens uitstekend voorkomen worden doordat er ook scanmethodes zijn om (web)internetverkeer te checken.

Volgens NOD 32 zijn virussen en spyware steeds vaker persoonlijk gericht aan individuen en steeds minder een massaal verspreid fenomeen. Het gevaar schuilt in het feit dat bezoekers van een besmette website ongemerkt een bestand downloaden dat zich steeds muteert. Dit maakt het voor traditionele virusscanners moeilijk de spyware te detecteren. Het scannen van webverkeer vraagt proactieve scantechnieken, waardoor gebruikers juist ook beschermd zijn tegen onbekende spyware en virussen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord