Surfbesmetting groeiend probleem

© CIDimport

Surfbesmetting groeiend probleem

Geplaatst: 31 maart 2006 - 08:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:14

Redactie ID.nl

De mensen van NOD32 Antivirus constateren dat het aantal besmettingen dat plaatsvindt door het bezoeken van internetpagina's blijft toenemen. De afgelopen week zijn op internet opnieuw honderden websites gevonden, voorzien van malware waarmee hackers controle over computers kunnen krijgen.Malware is de verzamelnaam voor software die bedoeld is om systemen te infiltreren of te beschadigen.

Surfbesmetting groeiend probleem

De mensen van NOD32 Antivirus constateren dat het aantal besmettingen dat plaatsvindt door het bezoeken van internetpagina's blijft toenemen. De afgelopen week zijn op internet opnieuw honderden websites gevonden, voorzien van malware waarmee hackers controle over computers kunnen krijgen.Malware is de verzamelnaam voor software die bedoeld is om systemen te infiltreren of te beschadigen. De schade, veroorzaakt door een lek in Microsoft Internet Explorer, kan overigens uitstekend voorkomen worden doordat er ook scanmethodes zijn om (web)internetverkeer te checken.

Volgens NOD 32 zijn virussen en spyware steeds vaker persoonlijk gericht aan individuen en steeds minder een massaal verspreid fenomeen. Het gevaar schuilt in het feit dat bezoekers van een besmette website ongemerkt een bestand downloaden dat zich steeds muteert. Dit maakt het voor traditionele virusscanners moeilijk de spyware te detecteren. Het scannen van webverkeer vraagt proactieve scantechnieken, waardoor gebruikers juist ook beschermd zijn tegen onbekende spyware en virussen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten