© CIDimport

SwivelCard is een papieren USB-stick

Geplaatst: 8 augustus 2014 - 11:29

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:57

Redactie ID.nl

Een klein team van technici is een crowdfunding-campagne gestart voor SwivelCard, een papieren visitekaartje dat als een USB-stick in je computer is te stoppen.

De SwivelCard werkt doordat het team er in geslaagd is om USB-technologie in/op het papier te printen met een speciale metalen inktsoort, die overigens ook direct gepatenteerd is.

Het idee is dat je met enkel een visitekaartje veel van je werk kan laten zien aan een potentiële klant of werkgever. Zo zou een fotograaf zijn foto's er op kwijt kunnen, of kan de papieren USB-stick automatisch websites openen en PowerPoint-presentaties laten afspelen.

Op afstand

De kaart is tevens voorzien van een QR-code en NFC-technologie, mocht er geen computer met USB-ingang bij de hand zijn. Via de meegeleverde software heb je de mogelijkheid de content van de USB-kaart op afstand te veranderen en te volgen hoe vaak deze wordt 'ingezien.'

Het team zocht een investering van 10.000 dollar. Inmiddels hebben 178 financierders al meer dan 21.000 dollar in het project gestoken, dus de SwivelCard kan in productie gaan. De kaartjes zijn overigens niet goedkoop: voor 200 op maat gemaakte visitekaartjes betaal je zo'n 300 dollar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten