T-Mobile komt met mobiel abonnement met onbeperkt internet

© CIDimport

T-Mobile komt met mobiel abonnement met onbeperkt internet

Geplaatst: 26 mei 2016 - 09:29

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:50

Redactie ID.nl

T-Mobile komt met een nieuw abonnement waarbij je onbeperkt internet kunt gebruiken. De bundel kost € 90,- per maand, maar is niet bedoeld als vervanger voor een vaste internetverbinding. Daar zet de provider wel een limiet op.

De bundel heet 'Oneindig Online', en is deel van het Stel Samen & Stel Bij-abonnement. Dat kost € 10,- per maand, en het Oneindig Online-abonnement kost daar bovenop nog eens € 90,- extra.

Geen vervanger

Wie denkt dat het abonnement een manier is om een vaste verbinding te vervangen, komt echter bedrogen uit. Volgens T-Mobile is het wel mogelijk om te tetheren, maar daar zit een maximum aan van 20 GB.

Onbeperkt gebruik

Buiten dat kan de bundel onbeperkt gebruikt worden. Er zit geen limiet aan, al hanteert de provider wel een fair-use-policy waarbij het kijkt naar 'eerlijk gebruik'. De verbinding heeft een snelheid van 120 Mbit (Down) en 50 Mbit (Up), en T-Mobile zegt 'minimaal 480p' aan video te ondersteunen.

Het is daarnaast ook mogelijk om 2 GB in Europese landen te verbruiken binnen de bundel, wat gebeurt in aanloop naar het afschaffen van de Europese roamingkosten. Dat moet in 2017 gebeuren. T-Mobile bood al langer internet in het buitenland aan vanuit de bundel.

Netneutraliteit

Hoewel het abonnement aantrekkelijk klinkt, komt er ook kritiek op de plannen. Om de snelheid te optimaliseren schroeft T-Mobile de videokwaliteit van video's terug, maar dat staat volgens critici haaks op de wet op neutneutraliteit. T-Mobile probeerde onlangs ook in Amerika een abonnement door te voeren waarbij video-websites niet binnen het abonnement vielen, maar dat stuitte op veel kritiek.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten