Tablet voor 32 dollar in de maak

© CIDimport

Tablet voor 32 dollar in de maak

Geplaatst: 14 juni 2011 - 11:42

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:09

Redactie ID.nl

De rijkste man van India wil een tablet ontwikkelen, die slechts 32 dollar zal kosten. Hij vindt dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om een tablet aan te schaffen.

Wipro, het IT-bedrijf van de Indiase multimiljardair Azim Premji, is bezig met de ontwikkeling van een touchscreen tablet die een fractie van een iPad gaat kosten. De tablet is gericht op de arme mensen in India die geen 600 dollar kunnen missen voor één van de gangbare tablet-merken.

Enorme afzetmarkt
India heeft 1,2 miljard inwoners en naar verwachting worden er de komende 12 maanden ‘slechts’ meer dan een miljoen iPads, Blackberry Playbooks en Samsung Galaxy Tabs verkocht. Maar aan een tablet zonder een netwerk heb je vrij weinig; gelukkig wordt het 3G netwerk in een razend tempo over het hele land verspreid. Combineer het opkomende 3G internet met meer dan een miljard mensen zonder een tablet en je hebt een enorme potentiële afzetmarkt, moet Azim Premji hebben gedacht.

Nanotechnologie maakt het mogelijk
Het maken van een 32 dollar tablet brengt een aantal ingewikkelde zaken met zich mee. Ten eerste moeten de kosten van alle onderdelen erg laag zijn en ten tweede moet dat niet ten koste gaan van de kwaliteit. Nanotechnologie is volgens Wipro de oplossing zijn om zowel het stroomverbruik als de totale fabriekskosten van de tablet te verlagen. Hiervoor werkt Wipro samen met Imec, een in België gevestigd bedrijf, gespecialiseerd in nanotechnologie.

Eerder project mislukt
Wipro was eerder al bezig met een soortgelijk project. Toen werkte het samen met de Indiase overheid om een goedkope PC te ontwikkelen, dit project is afgebroken in 2009.

[Via: Ottawa Citizen]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten