Tabletonderzoek: iPad reageert het beste op vingeraanrakingen

© CIDimport

Tabletonderzoek: iPad reageert het beste op vingeraanrakingen

Geplaatst: 10 oktober 2013 - 12:35

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:07

Redactie ID.nl

Apple’s iPad mini en iPad 4 reageren beter op vingeraanrakingen dan tablets die draaien op het Android- of Windows RT-besturingssysteem. Dit blijkt uit onderzoek van het bureau Agawi, die de reactietijd heeft gemeten van een zestal populaire tablets.

Het onderzoeksbureau zette de reactietijden van Apple’s iPad mini en iPad 4, Microsoft’s Surface RT, de Kindle Fire HD 2013, de Google Nexus 7 2013 en de Samsung Galay Tab 3.8.0 op een rij. De iPad mini komt als beste uit de test en reageert met een ‘minimum app response time’ van 75 milliseconde het snelst. De mini wordt gevolgd door zijn grotere broer, de iPad 4, met 81 milliseconde. De hekkensluiter van de top drie is Samsung’s Galaxy Tab 3.8.0 met een responstijd van 168 milliseconde.

Alle geteste tablets zijn goed genoeg voor het lezen van tekst, het kijken van videomateriaal en het surfen van het internet, zegt Agawi. Het onderzoeksbureau adviseert consumenten die veel gebruik maken van games of muziekapplicaties om een iPad te gebruiken.

Helderheid en achtergrondapps

Voor de meting zijn alle tablets in vliegtuigmodus gezet en de helderheid van het scherm op volledige sterkte. Achtergrondapplicaties zijn daarnaast afgesloten. Agawi heeft vervolgens de tijd berekend tussen het moment dat de gebruiker het scherm aanraakt en dat het apparaat het scherm vernieuwt. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten