Horlogemaker Tag Heuer ontwikkelt Android Wear-smartwatch

© CIDimport

Horlogemaker Tag Heuer ontwikkelt Android Wear-smartwatch

Geplaatst: 19 maart 2015 - 10:56

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:03

Redactie ID.nl

Het horlogebedrijf Tag Heuer heeft een eigen smartwatch aangekondigd. Het Zwitserse bedrijf werkt daarbij samen met Intel. Tag Heuer wil zijn bestverkochte smartwatch, de Black Carrera, omtoveren tot een slim horloge.

Tag Heuer brengt de nieuwste smartwatch naar verwachting nog in de herfst uit. Dat nieuws werd bekendgemaakt tijdens de Zwitserse Baselworld-beurs. De gedigitaliseerde Carrera krijgt Android Wear als besturingssysteem, waardoor die te koppelen is aan Android-smartphones.

Sportieve Smartwatch

De Black Carrera staat bekend om zijn sportieve uiterlijk. “Mensen zullen het idee hebben dat ze een normaal horloge om hebben”, zo zegt Jean-Claude Biver, van Tag Heuer, tegen persbureau Reuters.  

Tag Heuer and Intel are to challenge the Apple Watch:

-

Niet de klasse van de dure horloges

Thiery Stern, manager bij Patek Philippe, is vooral van mening dat de Apple Watch niet 'de klassieke elegantie' heeft van de bekende, dure horlogemerken:  “De eerste horloges van jonge mensen zal misschien  wel een Apple Watch zijn, maar in de loop van tijd zullen ze toch over willen stappen naar een normaal horloge. Horloges zoals Tag Heuer of Patek Phillipe. Daarnaast dragen mensen toch liever een pak en een stropdas met een klassiek horloge en geen smartwatch.”

Concurrentie van Apple

Op de beurs geven ze vooral aan dat de Apple Watch, mits het een succes wordt, van alle smartwatches de grootste zal worden. De Apple Watch is weliswaar een stuk duurder dan de alternatieven van dit moment, maar nog steeds een stuk goedkoper dan kwaliteitshorloges. 

Het is nog niet bekend wat het horloge moet gaan kosten, maar als je naar de prijskaartjes van Tag Heuer kijkt zal die prijs niet laag zijn...

Pluspunten voor Tag Heuer

De Zwitserse horlogemakers, waaronder Tag Heuer, proberen iets te verzinnen om Apple te slim af te zijn. De batterij van de Apple Watch gaat maar 18 uur mee en moet elke dag opgeladen worden. De batterij van de Black Carrera heeft een beter batterij en deze gaat veel langer mee.

Bekijk via de link de presentatie van Tag Heuer op Baselworld:

http://www.tagheuer.com/int-en/live/baselworld

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten