Talpa komt met tv-chat in MSN Messenger

© CIDimport

Talpa komt met tv-chat in MSN Messenger

Geplaatst: 22 mei 2006 - 03:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:08

Redactie ID.nl

Talpa biedt vanaf 1 juni de mogelijkheid om videostreams in MSN Messenger op te roepen. Kijkers kunnen dan met hun MSN buddy's gezamenlijk naar een livestream of een stream uit het archief kijken en onderwijl chatten. Morgen start een voetbalbot, nog zonder video. De tv-bots werken eenvoudig. Op de programmasites vindt de kijker het adres van de bots.

Talpa komt met tv-chat in MSN Messenger

Talpa biedt vanaf 1 juni de mogelijkheid om videostreams in MSN Messenger op te roepen. Kijkers kunnen dan met hun MSN buddy's gezamenlijk naar een livestream of een stream uit het archief kijken en onderwijl chatten. Morgen start een voetbalbot, nog zonder video.

De tv-bots werken eenvoudig. Op de programmasites vindt de kijker het adres van de bots. Deze adressen kan hij toevoegen aan zijn buddylist. Door op de bot te klikken kan hij een conversatie starten en daarmee het programma oproepen.

De stream verschijnt in een venster naast het chatvenster. Vervolgens kan hij of zij anderen uitnodigen om deel te nemen aan de chat en zo dus bijvoorbeeld de beelden becommentarieren.

De voetbalbot wordt vanaf morgen aangeboden. Deze bot bevat nog geen streams en zal voornamelijk gebruikt worden om nieuwsberichten te pushen.

Vanaf 1 juni volgt een bot die gekoppeld is aan Programma Gemist, waarmee de hele programmering van Talpa opgevraagd kan worden plus de live stream.

Eind juni gaat de Lotte-bot live, als de gelijknamige tv-serie aan een nieuwe reeks begint. Volgens Talpa is Lotte het meest opgevraagde programma op Talpa.tv, met een hele sterke community. In potentie is Lotte dus ook een sterk ‘chatbaar’ programma.

Talpa heeft al ervaring met de chatbot van Ruud de Wild, die volgens Tromp in de periode januari-februari van dit jaar rond de 50.000 gebruikers telde, die goed waren voor 275.000 conversaties.

Bron: Emerce

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten