Tand met wifi meet gezondheid

© CIDimport

Tand met wifi meet gezondheid

Geplaatst: 7 juni 2012 - 06:49

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:36

Redactie ID.nl

Een draadloze sensor in de vorm van een ‘tatoeage’ van zijde, goud en grafeen op de tand, kan de hoeveelheid bacteriën in de mond meten en op basis daarvan verschillende ziektes herkennen.

De ‘wifi-tatoeage’ kan op verschillenden biologische materialen worden geplaatst en geprogrammeerd worden om DNA of typen virussen te herkennen. Het plaatje van de tand lijkt wat groot uitgevallen en dat klopt want het is de tand van een koe. De sensor die op de tand is geplaatst, is in staat om infecties van een operatie te detecteren die tot maagproblemen kan leiden. De informatie wordt draadloos verstuurt zodat de gezondheid van de drager in real-time in kaart kan worden gebracht gedurende de tijd dat de sensor aanwezig is.

Met zijde wordt de grafeen aangebracht. Zijde werkt beter op biologisch materiaal dan bijvoorbeeld siliconen. Water en enzymen kunnen de zijde aantasten waarbij de grafeen en antenne in tact blijven. De antenne moet nu nog zo klein gemaakt worden dat het ook op een tand van een mens geplaatst kan worden en er moet nagegaan worden hoe goed de antenne het houdt in de mond na kauwen, tandenpoetsen etc.

[Via: Cnet]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten