Tech voor de volgende generatie

© CIDimport

Tech voor de volgende generatie

Geplaatst: 13 februari 2015 - 13:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:21

Redactie ID.nl

Alle ouders willen het beste voor hun kinderen. Dat doen ze door ze de juiste kennis en vaardigheden aan te leren, zodat ze 100% voorbereidt zijn op het leven als volwassene. Hierbij richten we ons op schoolvakken als taal en rekenen, maar sociale vaardigheden zijn net zo belangrijk. Steeds meer gaan deze vaardigheden hand in hand met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Wie schrijft er tegenwoordig nog een verslag met de hand? Hoe vaak zoekt iemand informatie uit een boek? Het internet en alle apparaten die erop opereren nemen informatiewinning langzamerhand over. Dan hebben we nog niet eens gekeken naar het sociale aspect. Er groeit nu een hele generatie op die nooit een wereld zonder de iPhone, Facebook, Skype, Instagram en Twitter heeft gekend.

Deze constante blootstelling aan tech zal ervoor zorgen dat kinderen even gemakkelijk leren een iPhone te gebruiken als dat ze leren te schrijven. Hier spelen ontwikkelaars op in door apps en elektronica aantrekkelijk te maken voor kinderen én ouders. Doormiddel van leerzame spellen kan de komende generatie een betere grip krijgen op de wereld om hun heen dan ooit eerder mogelijk was.

De iPad is een van de populairste manieren om de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen. Kinderen kunnen van alles leren, van taaloefeningen met de apps van Juf Jannie, tot het ontwikkelen van hun muzikale oor. Naarmate de kinderen ouder worden kan een iPad gekocht worden om hun met allerlei schoolzaken te helpen. Voor schoolgaande kinderen is de iPad Mini een geschikte keus.

Samsung heeft de leerzame tablet een stuk verder genomen met de Galaxy Tab Kids. Deze tablet is geheel gericht op kinderen; zo heeft het apparaat een felle, bumperachtige beschermhoes en wordt het standaard geleverd met een stylus. In de exclusieve apps die beschikbaar zijn op het apparaat kunnen kinderen spelen met Studio 100 helden zoals Mega Mindy en Kabouter Plop. Als ouder biedt het ook de geruststelling dat uw kind veilig kan leren en spelen, aangezien de TouchWiz interface helpt om alles af te schermen wat uw kind niet hoeft te zien.

Er zijn ook genoeg gadgets die speciaal gemaakt zijn om educatief te zijn. De VTech Storio Max is een leuke, interactieve manier voor kinderen om te leren lezen, maar ze kunnen ook filmpjes maken en bewerken met MovieMaker. Daarnaast zijn er ook een aantal spellen die ontworpen zijn om de ontwikkeling te ondersteunen.


Dit artikel is tot stand gekomen zonder inhoudelijke bemiddeling van de redactie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten