Telegram geeft gebruikers makkelijk te delen gebruikersnaam

© CIDimport

Telegram geeft gebruikers makkelijk te delen gebruikersnaam

Geplaatst: 2 december 2014 - 09:21

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:57

Redactie ID.nl

Telegram maakt het een stuk makkelijk om nieuwe gebruikers te vinden. Je kunt nu namelijk een gebruikersnaam instellen, die tot een unieke link kan worden gemaakt. Die is makkelijk te delen met vrienden via bijvoorbeeld email of sociale media. Zo hoef je nooit meer een lastig telefoonnummer te onthouden!

Een gebruiker krijgt zo een unieke link, Telegram.me/gebruikersnaam. Wie daarop klikt, komt op een webpagina uit waarbij de juiste chat wordt geopend met de verstuurder. Als de ontvanger Telegram nog niet op zijn telefoon heeft staan, kan hij die gelijk downloaden. Ook kunnen gebruikers worden gevonden via de zoekfunctie van Telegram zelf. Als je het zelf wil proberen, kun je bijvoorbeeld zoeken op Telegram.me/tijshofmans, waar de redacteur van dit artikel te vinden is!

Telefoonnummer

Gebruikers hebben nog steeds een telefoonnummer nodig om een Telegram-account aan te maken, maar dat is ook gelijk het enige waarvoor het telefoonnummer nodig is. Dat maakt het voor gebruikers ineens een stuk aantrekkelijker om Telegram te gaan gebruiken, want een cijferreeks van 10 cijfers is lastig te onthouden, maar een link heb je zo gevonden.

De gebruikersnamen worden toegevoegd in de nieuwste update van de app. Daarin zit ook een nieuwe beveiligingsfunctie, waarbij de encryptiesleutel op bepaalde momenten automatisch wordt vernieuwd. Dat is extra veilig, want eventueel gekraakte oude sleutels zijn dan na een tijdje niet meer te gebruiken. Zo kun je een versleutelde chat met iemand (een van de functies van Telegram) open laten staan zonder dat je die telkens hoeft te vernieuwen.

Telegram werd in februari even waanzinnig populair als alternatief voor WhatsApp, nadat Facebook die laatstgenoemde overnam. Toch was de euforie rondom het veilige alternatief van korte duur, omdat in de praktijk niemand overstapte naar Telegram. Toch maakt de app de laatste weken weer een opleving, waarbij het diverse nieuwe functies toevoegt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten